Wij komen handen tekort en zoeken collega’s. Chiropractie is een leuke, interessante studie met veel goed gemotiveerde studiegenoten. Na deze studie in het buitenland ben je verzekerd van een goede baan. Neem gerust contact op met een chiropractor bij jou in de buurt en plan een bezoek om te ervaren hoe het in de praktijk is.

OPLEIDING CHIROPRACTIE

Chiropractie is een 5-jarige universitaire studie die alleen voltijd gevolgd kan worden. De benodigde vooropleiding is VWO met een exact vakkenpakket. Na vijf jaar hebben de studenten het basisdiploma chiropractie op zak. Om zich daarna aan te kunnen sluiten bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA), dient nog voldaan te worden aan een aantal aanvullende voorwaarden. Zo moet men een stagejaar doorlopen onder actieve begeleiding van een ervaren chiropractor en dient het studieprogramma van de NCA gevolgd te worden. Het stagejaar wordt afgesloten met een examen dat betrekking heeft op alle facetten van de hele opleiding. Pas na afloop van het stagejaar en het examen is men bevoegd om als volledig zelfstandig NCA chiropractor aan de slag te gaan.

Tijdens de opleiding oefenen studenten dagelijks de verschillende onderzoeks- en behandeltechnieken op elkaar. Door de ruime hoeveelheid praktische ervaring die zo wordt opgedaan zijn chiropractoren bij uitstek geschikt voor het toepassen van deze technieken.

Nederland kent nog altijd geen studie chiropractie. De opleiding kan dan ook alleen in het buitenland gevolgd worden. Bij veel van de buitenlandse instellingen zijn de eerste twee jaren van de opleiding tot chiropractor vergelijkbaar met de opleiding geneeskunde zoals we die in Nederland kennen.

Ben je geïnteresseerd in een studie chiropractie? Bekijk dan dit videofragment en raak geïnspireerd.

Meer informatie over de opleiding kun je vinden op de site van het AECC University College of die van de University of South Wales.

Bij deze praktijken kunt u terecht voor meer informatie over de opleiding tot chiropractor:

EMMEN (tijdens onze open dag in december)
Imagine Chiropractie
De Bukakkers 20
www.imaginechiropractie.nu

ENSCHEDE
Atlas Chiropractie Enschede
H.B. Blijdensteinlaan 54
www.kliniekatlas.nl

GELDROP
Chiropractie Avalon
Wielstraat 22
www.chiropractieavalon.nl

HEILOO
Chiropractie Roosenberg
Kennemerstraatweg 69
www.roosenberg.nl

’s-HERTOGENBOSCH
Segers Chiropractie
Pettelaarseweg 188 G
www.segers-chiropractie.nl

LENT
Chiropro
Edith Piafstraat 110 c
www.chiropro.nl

RHOON
Chiropractie van Leeuwen
Anthony van Hobokenstraat 8-10
www.chiropractievanleeuwen.nl

SASSENHEIM
Chiropractie Teylingen
Jan van Brabantweg 47
www.chiropractieteylingen.nl

TIEL
Chiropractie Tiel
Prinses Beatrixlaan 21
www.chiropractie-tiel.com

VLISSINGEN
Jasperse Praktijkencentrum
Papegaaienburg 50
www.jaspersepraktijkencentrum.nl

ZUTPHEN
Chiropractie Zutphen
Piet Heinstraat 5
www.chiropractie-zutphen.nl