Chiropractie

Chiropractie is een vorm van gezondheidszorg die zich bezighoudt met de diagnose, behandeling en preventie van klachten aan het bewegingsstelsel. De NCA chiropractor is een universitair geschoolde expert op het gebied van rugklachten, nekklachten en andere klachten met een oorsprong in de wervelkolom, het zenuwstelsel en de spieren en gewrichten. Uw chiropractor gaat te werk volgens het Evidence-Based principe, wat inhoudt dat zijn/haar werk zo veel mogelijk gebaseerd is op de meest recente wetenschappelijk kennis.
Een NCA chiropractor heeft minimaal een vierjarige universitaire opleiding gevolgd in het buitenland. De NCA chiropractor is een eerstelijns zorgprofessional. Dat betekent dat u voor chiropractische zorg geen verwijzing nodig heeft van een huisarts of medisch specialist.

Wanneer biedt chiropractie mogelijkheden?

Een groot deel  van de patiënten komt met rugklachten, van algemene lage rugpijn tot bekkenpijn, ischias en hernia. Tevens behandelt de chiropractor mensen met nekpijn, hoofdpijn, migraine, pijn tussen de schouderbladen,  pijn in de ledematen, maar ook  bij gewrichtsslijtage kan er vaak verlichting gerealiseerd worden.
Kinderen en baby’s worden steeds vaker door de chiropractor gezien. Hiervoor zijn specifieke lichte behandelmethodieken.
Het behandelplan zal per individu verschillen, want niemand is hetzelfde. Chiropractoren beheersen vele verschillende behandeltechnieken waardoor mensen van alle leeftijden behandeld kunnen worden.

NCA

De Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) is de oudste beroepsvereniging van en voor chiropractoren in Nederland. Sinds haar oprichting in 1975 streeft zij naar erkenning van chiropractie in Nederland en maakt de vereniging zich sterk voor chiropractische zorg volgens de allerhoogste kwaliteitsstandaard.